Evigheten - en anneksdrøm fra Finja

Publisert 19.05.2014

Mur et vakkert og lekent anneks i sommer. Brosjyren Evigheten gir inspirasjon til den som ønsker å mure et solid, evighetsformet anneks som bringer glede til mange generasjoner fremover.

Mem arkitekter har utformet Evigheten, et genialt litet hus som mures og pusses med materialer fra Finja. Myk og innbydende åpner den opp nye muligheter for både interiør og bruksområder. En drømmeaktig lekestue eller en herlig fredfylt plass for ettermiddagskaffen? Du bestemmer selv hva din Evigheten skal bli.

Evigheten består av to runde flater; et større rom for innendørsaktiviteter og en uteterrasse med sittebenk. Det harmoniske rommet inspirerer til koselige overnattninger og øyeblikk av avkopling og fritidsaktiviteter. Sitteplassen på uteterrassen er omgitt av vegger som rammer inn og skaper en vind- og innsynsskjermet hvileplass.

Eksistens utenfor tid og rom
Det er de runde og grasiøse formene som gjør Evigheten til noe mer enn et tradisjonelt uthus. Den bølgende utformingen myker opp og skaper magi i en hvilken som helst hage.

– Evigheten tar vare på det grenseløse potensialet som ligger i et murt og pusset bygg. Annekset blir et åpenbart blikkfang i hagen som ingen kan overse. Men fremfor alt er Evigheten en formbar plass for deg og dine drømmer - i lang tid fremover, sier Veronica Jensen i Finja.

Det krever et visst kunnskapsnivå å bygge Evigheten. Denne inspirasjonsbrosjyren beskriver på en generell måte hvordan én variant av Evigheten kan mures, og den kan med fordel danne grunnlag for et oppdrag til en byggentreprenør.

Målspesifikasjon
Hageskur – ca. 15 kvm
Uteterrasse – ca. 10 kvm

Materialspesifikasjon
Stamme – Finja murblokk 150 mm
Grunn – Støpt bunnplate på bakken
Utvendige vegger – Finja Grunnningsmørtel A og Finja Sementmørtel A
Innvendige vegger – Finja Sementmørtel A
Utvendig tak – Sedum

Evigheten 4
Evigheten 3
Evigheten 2
Evigheten 1