Bygge jordkjeller i betong - Inspirert

Publisert 23.10.2018

Bygg en egen jordkjeller til oppbevaring av hagens avling. Den blir raskt en stor ressurs og åpner for nye oppbevaringsmuligheter. Her kan du oppbevare poteter, frukt, saft, syltetøy og mye annet på en tradisjonell og klimasmart måte. Temperaturen i jordkjelleren varierer mellom 10–12 grader om sommeren og 4–6 grader om vinteren, og den naturlige fuktigheten i jorden gjør at varene holder seg ferske over lang tid.

Finja har utarbeidet en inspirasjonsbeskrivelse for hvordan du murer en jordkjeller. Beskrivelsen inneholder alt du trenger å vite og skaffe til veie, fra grunn til ferdig jordkjeller.

Hva inspirerer deg?

Bruk jordkjelleren som vinkjeller. Her vil både du og vinen trives. Gjør deg ekstra flid med inngangspartiet. Med en fin dør, belysning og en støpt plate utenfor blir jordkjelleren et vakkert innslag i hagen.

– En murt og pusset konstruksjon gir en naturlig utjevning av temperaturen, og i varmt vær bidrar betongen til å holde jordkjelleren sval, noe som gjør at materialet egner seg perfekt til dette formålet, sier Veronica Jensen hos Finja.

jordkjeller 1
jordkjeller 2
jordkjeller 3
jordkjeller 4