Bjørn bygger bo – tørrmørtel i plastsekk

Publisert 25.06.2018

Finjas populære serie Bjørn bygger bo har blitt utvidet med enda en film. Denne gangen blir seerne enda bedre kjent med selskapets nye tørrmørtelsekker av plast. Fokuset i den informative kortfilen er innpakningens fordeler og den positive fordelen de har for miljøet, også de økonomiske fordelene trekkes fram.

– Plastsekkene er slitesterke, holdbare og fuktsikre, noe som blant annet gjør at færre sekker må kastes. Men sekkene er også enklere å kildesortere da de er 100 % gjenvinnbare. I tillegg slipper de ut en mindre mengde kulldioksid i forbindelse med produksjonen. En klassisk “Win-Win”-situasjon sier Björn Christiernsson.

Det at sekkene er motstandsdyktige mot fukt og vann, og i tillegg tåler hard behandling uten at de revner eller at det oppstår hull, gjør at de kan oppbevares lengre utendørs uten at de ødelegges av vær og vind. På denne måten frigjøres også oppbevaringsplass innendørs samtidig som svinnet blir mindre, og tiden som tidligere har blitt brukt til å frakte bort sekker som ikke kan brukes, og kjøpe inn nye, kan nå brukes til andre ting.

– Materialet sekkene er laget av bidrar til at lagringstiden kan fordobles, og at sekkene holder seg rene lengre. Det at de kan transporteres og lagres åpent er også en stor fordel som gjør håndteringen enklere på alle anleggsplasser sier Veronica Jensen på Finja. 

Bjørn bygger bo Plastsekk 2
Bjørn bygger bo Plastsekk 3
Bjørn bygger bo Plastsekk 1