Bjørn bygger bo – Støpt vindusbenk i betong

Publisert 20.11.2018

Da Björn Christiernsson hadde bygd ferdig familiens småhus, gjensto bare en detalj som skulle fullbyrde gjestestuen og fremheve den etterlengtede betongfølelsen. Vinduskarmene skulle utstyres med vakre og personlig utformede vindusbenker, noe som ble enda en inspirerende film med håndfaste og praktiske tips i serien vår Bjørn bygger bo.

– Når du støper vindusbenker, eller hvilken som helst type plater i betong, er det et par ting som er ekstra viktige å huske. Nøyaktighet når det gjelder både formbyggingen, armeringens plassering og riktig valg av betongprodukt er vesentlige faktorer for et vellykket sluttresultat, sier Björn Christiernsson.

Filmen retter seg først og fremst til deg som vil prøve å støpe personlige plater i betong, men også du som er erfaren bruker av materialet, kan få verdifulle råd som forbedrer og underletter arbeidet.

– Foruten de rent praktiske momentene i forbindelse med støping presenterer Björn tre forskjellige betongprodukter i vårt sortiment. Dette gjør det enklere for seeren siden det tydelig fremgår at valget av betong påvirker den ferdige platen, både når det gjelder bestandighet, fasthet, overflate og nyanse, sier Veronica Jensen i Finja.

Vindusbenk 1
Vindusbenk 2
Vindusbenk 3