Bjørn bygger bo – Mure og pusse utekjøkken

Publisert 03.07.2020

Sommer, sol og herlig tid i hagen. Det er hva håndverkeren og TV-profilen Björn Christiernsson tar oss med på i sitt nye byggeeventyr der han denne gangen støper, murer og pusser et utekjøkken. Å velge nettopp et murt og pusset utekjøkken har mange fordeler. Det er bærekraftig, vedlikeholdsfritt og står imot alle værtyper. Designet på kjøkkenet er stilrent og enkelt, og for å skape det perfekte stedet for utekjøkkenet har Björn valgt en solfylt og sentral plassering, midt på fjellknausen som finnes på tomten. I filmen får vi følge med når Björn støper sokkel mot fjellet, murer opp delevegger, pusser og til slutt maler kjøkkenet. Som kronen på verket støper han også benkeplater, hylleplate og små paller til å sitte på.

– Jeg ville bygge noe bestandig, funksjonelt og pent, og å velge å mure og pusse utekjøkkenet vårt føltes derfor helt riktig. Kjøkkenet forsynes også med en støpt benkeplate som på samme måte som den murte og pussede kjernen er både bærekraftig og vær- og tidbestandig. Stedet for utekjøkkene har jeg valgt med omsorg, på fjellknausen på tomten som har herlig kveldssol, og som ligger sentralt i forhold til resten av huset. Et sted alle kan nyte hele sommeren, sier Björn Christiernsson.

Selve sokkelen støper Björn med Grovbetong B30 som er et bærekraftig og bestandig produkt akkurat for det formålet. Rammen til kjøkkenet mures deretter opp med Finjas lettklinkerblokk Murblokk Bas, i en litt smalere variant for å gi et nett og stilrent uttrykk. Alt blir deretter pusset med Sementmørtel A som er et pussemørtel som egner seg vel til nettopp sokler som utsettes for fukt, regn og snø.

For den som vil bygge Björns utekjøkken, finnes det også en DIY-beskrivelse som trinn for trinn viser nøyaktig hvordan du går frem for å mure og pusse utekjøkkenet. Til beskrivelsen finnes en tegning og materialspesifikasjon som med bare et klikk kan legges direkte i handlekurven. I vår e-handel kan du som privatperson eller bedrift enkelt kjøpe Finjas produkter. Enkelt og smidig leverer vi på fortauskanten til din hjemmeadresse med lossing fra 0-7 arbeidsdager.

Bjørn bygger bo – Mure og pusse utekjøkken 1
Bjørn bygger bo – Mure og pusse utekjøkken 2
Bjørn bygger bo – Mure og pusse utekjøkken 3
Bjørn bygger bo – Mure og pusse utekjøkken 4