​Finja Murmørtel M15 spesialtilpasset Nasjonalmuseets skiferfasade

Publisert 28.08.2020

Finja har levert Murmørtel M15 til muring av skiferfasader til Det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Murmørtelen ble spesialtilpasset Oppdal skiferen, og det er murt hele 12000 m² utvendig og 6500 m² innvendig skiferfasader på prosjektet. Nasjonalmuseet er sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo og når museet åpner for publikum i 2021 vil det være det største kulturbygget i Norden. Murarbeidene var pågående i tidsperioden 2017-2020 og er et av mange prestisjeprosjekter Finja har levert til, de siste årene.

Moderne tegl- og murverksfasader med riktig oppbygging og riktig materialvalg har svært lang levetid og krever minimalt vedlikehold. Murmørtelen tilpasses tegl eller natursteinsvalget for å oppnå optimal heft, samvirke og murverksfasthet. For tradisjonelle teglforblendinger benyttes det mørtelkvalitet farget Murmørtel M5, men for spesielle krav, bruksområde eller utnyttelse av murverksfastheten, som på Nasjonalmuseet, ble en sterkere mørtel foreskrevet.

Finja har et av markedets mest komplette utvalg når det gjelder tørrmørtel og Finjas Farget Murmørtel brukes primært til muring av tegl, men kan også brukes til muring av f.eks. naturstein, lettklinkerblokker og betongblokker. Produktet leveres som standard med tilsetning for høyt sugende stein. Produktet er tilgjengelig i over 30 forskjellige farger og gir fasaden et karakteristisk utseende som både fremhever og tydeliggjør murverkets estetikk. Produktet har god frostbestandighet og er klart til bruk umiddelbart etter blanding med vann.

På finja.no kan privatpersoner og bedrifter bestille byggeprodukter til murt og pusset konstruksjon direkte fra produsenten, levert til hjemmeadresse eller byggeplassen. Her finner du også flere inspirerende referanseprosjekter, små og store DIY-byggeprosjekter og mye mer.

​Finja Murmørtel M15 spesialtilpasset Nasjonalmuseets skiferfasade
​Finja Murmørtel M15 spesialtilpasset Nasjonalmuseets skiferfasade 1