​Finja leverte farget murmørtel til Svanemerket prosjekt

Publisert 04.12.2020

JM prosjekt Presterødalléen er et av de første prosjektene som miljøsertifiseres med Svanemerket i Norge. Finja har levert farget murmørtel til teglfasaden. Fasaden gir førsteinntrykket av bygningen og samspiller godt med omgivelsene,samtidig har en teglfasade god funksjon med svært lang levetid og minimalt vedlikehold.

Totalt bygget JM fire punkthus med 41 selveier leiligheter med høy kvalitet og lav miljøpåvirkning, og alle materialene som er brukt oppfyller Svanemerkets mange og strenge krav. Leilighetene ligger på en høyde med en nydelig utsikt over landskapet og Tønsbergfjorden. Den utsatte og kystnære beliggenheten gjør murverkskonstruksjonen ideell, da den tåler det skiftende været som et kystklima har å tilby. Boligkomplekset på Presterødalléen er et av mange prosjekter Finja har blitt tildelt å levere produkter til i Norge, de siste årene.

Bærekraftige og klimapositive byggeprodukter

Bærekraft og klima er strategiske prioriteringer for Finja. Vi arbeider kontinuerlig med å redusere vår miljøpåvirkning og dermed vårt klimaavtrykk. Vi verner om en bærekraftig fremtid der fokus er på bestandig materialvalg med lang levetid og med så lav miljøpåvirkning som mulig. Som et ledd i det langsiktige miljøarbeidet har vi utviklet et veikart for å kunne tilby klimapositive produkter.

Finja har et av markedets mest komplette utvalg når det gjelder tørrmørtel og Finjas Farget Murmørtel brukes primært til muring av tegl, men kan også brukes til muring av f.eks. naturstein, lettklinkerblokker og betongblokker. Produktet leveres som standard med tilsetning for høyt sugende stein. Produktet er tilgjengelig i over 30 forskjellige farger og gir fasaden et karakteristisk utseende som både fremhever og tydeliggjør murverkets estetikk. Produktet har god frostbestandighet og er klart til bruk umiddelbart etter blanding med vann.

På finja.no kan privatpersoner og bedrifter bestille byggeprodukter til murt og pusset konstruksjon direkte fra produsenten, levert til hjemmeadresse eller byggeplassen. Her finner du også flere inspirerende referanseprosjekter, små og store DIY-byggeprosjekter og mye mer.

Presterødalléen 1
Presterødalléen 2
Presterødalléen 3