​Bjørn bygger bo – Støpt støttemur

Publisert 20.04.2020

Håndverkeren Björn Christiernsson vender tilbake i serien Bjørn bygger bo for å støpe en støttemur der målet er å skape en vakker og tydelig avslutning på familiens oppkjørsel. En støttemur er en konstruksjon som skal tåle høyt marktrykk, der en side er synlig og for eksempel avslutter i en skråning, eller som i Björns tilfelle den ene siden av en oppkjørsel. I filmen går Björn igjennom hvordan han bygger forskalingen, armerer og til slutt støper. Som vanlig gir han tips og råd for deg som vil skape noe vakkert og bestandig i betong.

– Med en støttemur får jeg en veldig tydelig og pen kant å følge når vi kjører opp eller ned oppkjørselen. Støttemuren ble formsatt på samme måte som fundamentet på huset, slik at muren ikke bare blir funksjonell, også vil smelte fint inn med huset og dessuten bli veldig vakker. Jeg ville bruke en betongsort som var mer bestandig, særlig mot veisalt og salt som normalt sett er etsende på betong, og valget ble Finjas Reparasjonsbetong Anlegg Grov som har akkurat den egenskapen, sier Björn Christiernsson.

Siden Björns mur bygges som avslutning på en oppkjørsel, vil støttemuren komme i kontakt med veisaltet bilen drar med seg fra vinterveiene. Finjas Reparasjonsbetong Anlegg Grov tåler veisalt og ble derfor det selvsagte valget for Björns støttemur.

Finja fortsetter sitt samarbeid med Björn i en serie nye filmer der den første viser et av de mer vanlige hjemmeprosjektene – å støpe en egen støttemur. Betongens holdbarhet og styrke gjør materialet særlig egnet for formålet.

​Bjørn bygger bo – Støpt støttemur 1
​Bjørn bygger bo – Støpt støttemur 2
​Bjørn bygger bo – Støpt støttemur 3