​Bjørn bygger bo – Murt røykovn

Publisert 26.02.2019

Røyking av mat er et utmerket alternativ for den som ønsker variasjon når det gjelder tilberedning av alt fra fisk og skalldyr til kjøtt og pølser. For å gi inspirasjon til hvordan en peis med innebygd røykovn kan mures, har Finja spilt inn enda en film i serien Bjørn bygger bo. Kanskje du vil ta en pause fra grillen eller bare oppdage nye smaker og aromaer? Uansett er det både praktisk og hjemmekoselig å ha en egen røykovn.

– Å tenke bredt i forbindelse med at annekset vårt tok form og å utnytte ildstedets fulle kapasitet viste seg å være en god avgjørelse. Det er fantastisk å kunne tilberede råvarer hjemme på denne måten og røykovnen er dessuten veldig lett å vedlikeholde, sier Björn Christiernsson.

I filmen beskriver han hvordan det murte ildstedet er bygget med adskilte kanaler som muliggjør røykfunksjonen samt hvordan denne fungerer. Björn viser som vanlig hvilke produkter som er brukt til hva, og forklarer hvorfor. Han gir også tips om materialer, hvilken type ved som bør brukes og fargevalg, samt hvilke fagfolk som bør kontaktes både før og etter en konstruksjon av denne typen.

– Med en murt røykovn får du en ildfast og sikker konstruksjon som står seg uansett vær. Dette gjør det mulig for deg å nyte fantastiske delikatesser uansett årstid og å skape sommerfølelsen akkurat når du ønsker det, sier Veronica Jensen på Finja. 

Bjørn bygger bo – Murt røykovn 1
Bjørn bygger bo – Murt røykovn 2
Bjørn bygger bo – Murt røykovn 3
Bjørn bygger bo – Murt røykovn 4